About

Click here for English version

Klik hier voor de gesproken versie

Het was juni 2012

Tijdens een rondreis door Zweden belandde ik als autoliefhebber in het Volvo museum in Göteborg. In de laatste hal, waar de vrachtwagens stonden, besloot ik plaats te nemen achter het stuur van een van de trucks. Ik wilde wel eens voelen hoe dat is, zo hoog, met om je heen een enorm gevaarte. Nog niet eerder was ik met een vrachtauto in aanraking geweest. Ik klom erin, ging zitten en wist: dit is het; ik wil dit kunnen besturen!

De eerste kilometers

Nog geen maand later kreeg ik een proefles ‘op de vrachtwagen’ cadeau. Het duurde bijna een jaar voor ik de bon inleverde bij de rijschool. Tijdens de eerste kilometers was het vooral wennen aan het schakelpatroon en de dubbele versnellingsbak. Je kunt nog zoveel rijervaring met personenauto’s hebben; het rijden met een vrachtwagen is toch wel even anders. Ook de positie op de weg, de afmetingen van de bakwagen en het effect van het gewicht op het rijgedrag waren nieuw. Maar ik had de smaak te pakken en besloot definitief rijlessen te nemen.

about

Theorie en praktijk

Eerst moesten de drie theorie-examens worden behaald. Ik werkte destijds fulltime bij een financieel dienstverlener en had een behoorlijke reistijd. Ik besloot daarom met de trein te gaan forenzen, zodat ik in die uren kon leren. Ik houd helemaal niet van het openbaar vervoer. Maar ik moest wel, wilde ik het met zelfstudie halen. Om te snappen hoe een vrachtauto technisch in elkaar steekt, draaide ik een avond mee in een truckwerkplaats in de buurt. Voorzichtig aan kon ik ook beginnen met de rijlessen en op 31 juli 2014 reed ik voor de eerste keer af. Met succes.

about-its-my-drive_2

#TruckingWednesday

Ik startte met het bezoeken van evenementen en beurzen, ging bij truckdealers langs om met verschillende merken en types vrachtauto’s te rijden en sprak met iedereen die ik onderweg tegenkwam, van chauffeur tot importeur -en alles daar tussenin. Overal ging ik blanco in en beetje bij beetje groeide mijn netwerk, kennis en drive om nog meer van deze sector te weten te komen. Ondertussen ging al mijn vrije tijd op aan deze -letterlijk en figuurlijk- grote hobby. Ik besloot een dag minder te werken en doopte de vrije woensdag om tot #TruckingWednesday. Mijn ervaringen deelde ik op social media.

about-its-my-drive_4

En door!

Inmiddels ben ik fulltime aan de slag met #ITSMYDRIVE. Ondanks (of dankzij) alle onvergetelijke ervaringen en mooie samenwerkingen tot nu toe, merk ik dat het nu pas écht begint… Benieuwd naar wat ik zoal doe? Mijn belevenissen in de wereld van trucks en auto’s lees je in mijn blog! Samen met verschillende opdrachtgevers werk ik daarnaast aan mooie projecten, waarbij ik mij onder andere bezighoud met het maken en presenteren van video’s, merkvertegenwoordiging, demoritbegeleiding, content marketing en het schrijven van teksten. Tot slot is er de officiële #ITSMYDRIVE® webshop.

Find out what drives you, discover your path and enjoy the ride!

Eline de Vries – Founder & Editor-in-Chief

about-its-my-drive_1

Op verkenningstocht

Zo. Rijbewijs C met Code 95 was in the pocket. Maar ja, wat wilde ik er nu mee doen? Het oorspronkelijke idee was om voor vrachtautomerken een stuk promotie voor mijn rekening te nemen. Op beurzen staan, dat werk. Ik vond alleen wel dat ik dan moest weten waar ik het over had. Maar ik kende de hele branche niet! Ook wilde ik er achter komen of alle vooroordelen klopten die over chauffeurs rondgaan. Ik wilde het zelf zien en horen. Want wat drijft chauffeurs in hun werk, dat ze het dag in dag uit kunnen volhouden? Ik begon daarom met een verkenningstocht van de transportsector.

about-its-my-drive_3

Adrenaline

Al snel kreeg ik mijn eerste schrijfklussen en presentatieopdrachten en mocht ik eind 2015 op de BedrijfsautoRAI staan, als afsluiter van een grote promotiecampagne voor een van de vrachtautomerken. Het jaar erop kon ik eindelijk ook CE bijschrijven op mijn roze pasje. Iedere keer als ik iets met vrachtauto’s deed, voelde ik de adrenaline (of diesel, zo je wilt) door mijn lichaam gieren. Langzaam maar zeker realiseerde ik mij dat ik met mijn vaste baan niet gelukkig zou worden. Het werd tijd een ander pad in te slaan en mijn activiteiten onder de naam #ITSMYDRIVE bij de Kamer van Koophandel te formaliseren en uit te breiden.

about-its-my-drive_5
0